Boraink

„Budapestre többnyire hetente egyszer (általában péntekenként) személyesen viszek fel borokat, aki szeretne, hívjon időben (1-2 nappal előtte) és egyeztessünk! Mennyiségi kedvezmény ára kartononként vagy egyedileg kerül meghatározásra.”

Horváth Zoltán: +36209805733

Borka 2024.

  • Jelleg: száraz fehérbor
  • Fajta: 100% királyleányka, 7 t./ha
  • Szüret: 2023. szeptember 6., kézi
  • Vinifikáció: tartályban és érlelve 4 hónapig
  • Alkohol: 12,5 v/v %
  • Sav: 6 g/l
  • Pinceár:  2.500 Ft
  • Webshop: Pannonborbolt.hu

Királyleánykából készül ez a friss, citrusos, barackos könnyed fehérbor. Salátákhoz, tengeri halakhoz, párolt, sült fehér húsokhoz ajánljuk. Fröccsben is kitűnő.

Csencsevár 2022.

  • Jelleg: száraz fehérbor
  • Fajta: 100% olaszrizling 6 t./ha
  • Szüret: 2022. október 5., kézi
  • Vinifikáció: tartályban és érlelve 6 hónapig
  • Alkohol: 12,5 v/v %
  • Sav: 6 g/l
  • Pinceár:  3.000 Ft
  • Webshop: Pannonborbolt.hu

Borunk az egyik legmagasabban fekvő és legjobb kitettségű dűlőről kapta a nevét. 100% olaszrizling és annak is a legjobb klónjai. Ehhez Szerbiába, Ausztriába és Horvátországba kellett utaznunk, hiszen itthon a tömegtermelésre szelektált altípusok voltak telepítésre engedélyezve. Illatában: rezeda, citrusos, egzotikus gyümölcsök, ízében krémesség és a végén egy kis mandula. Minden klasszikus fehérborhoz való étellel párosítható.

Csomorika 2023.

  • Jelleg: száraz fehérbor
  • Fajta: 100% csomorika 7 t./ha
  • Szüret: 2021. szeptember 16., kézi
  • Vinifikáció: tartályos erjesztés és érlelés 6 hónapig
  • Alkohol: 12 v/v %
  • Sav: 6 g/l
  • Pinceár:  2.800 Ft
  • Webshop: Pannonborbolt.hu
 

Ahogy a környékbeli idősebb gazdák hívják „zöld juhfark”, egy igazi baranyai különlegesség. Máshol nem termesztik és palackozni is csak pincészetünk palackozza. Valamikor a méltán híres pécsi pezsgő alapborát készítették belőle. Alacsonyabb tőketerheléssel élénk, de finom savú, visszafogott aromatikájú, jó ivású bor készül belőle. Jól passzol a fehér húsokhoz, halakhoz, salátákhoz.

Fehér kadarka (ELFOGYOTT, új évjárat hamarosan)

  • Jelleg: száraz fehérbor
  • Fajta: 100% kadarka 6 t./ha
  • Szüret: 2021. szeptember 20., kézi
  • Vinifikáció: áztatás nélkül, tartályos erjesztés és érlelés 6 hónapig
  • Alkohol: 12,5 v/v %
  • Sav: 6,2 g/l
  • Pinceár:  2.800 Ft
  • Webshop: Pannonborbolt.hu
 

Egy újabb érdekesség, hiszen kék szőlő gyors feldolgozásával készül és így fehér bor lesz belőle. A kadarka fűszeressége, finom joghurtos kereksége viszont megmarad benne és izgalmas étel-bor párosításokkal lehet kísérletezni általa. Egzotikus fűszerezésű fehér húsokkal, tejszínes mártásokkal ajánljuk.

Rozé 2024.

  • Jelleg: száraz rozébor
  • Fajta: Néró, Pinot Noir 7 t/ha
  • Szüret: 2023. szeptember 20., kézi
  • Vinifikáció: 4 óra áztatatás után tartályban és érlelve 4 hónapig
  • Alkohol: 12 v/v %
  • Sav: 6 g/l
  • Pinceár:  2.200 Ft
  • Webshop: Pannonborbolt.hu
 

Néró és Pinot Noir házasításából készül. Lazac színű parfümös, gyümölcsös bora évek óta népszerű a rozékedvelők körében. Ételt nehéz párosítani hozzá, fogyasszuk inkább jól behűtve, beszélgetésekhez, nyári fröccsözéshez.

Siller 2023.

  • Jelleg: száraz sillerbor
  • Fajta: 100% Cabernet Sauvignon, 6 t/ha
  • Szüret: 2022. szeptember 29., kézi
  • Vinifikáció: 2 nap áztatás után tartályban és érlelve 7 hónapig
  • Alkohol: 13,5 v/v %
  • Sav: 5,7 g/l
  • Pinceár:  2.600 Ft
  • Webshop: Pannonborbolt.hu
 

A Cabernet Sauvignon teljes érésben szüretelt termését két éjszakán át áztatjuk mustjában. Így alakul ki piros színe, málnás-meggyes illata, fűszeres íze. Igazi gasztrobor. Tökéletesen passzol az őrölt paprikával ízesített mohácsi konyhához. Nincs jobb borválasztás a halászléhez, sokac babgulyáshoz, stifulderhez, de én vízi szárnyasokból készételt ételekhez is innám. A legjobb választás a nem túl csípős pizzákhoz és az olasz konyha paradicsomos ételeihez is.

Jankele 2022.

  • Jelleg: száraz vörösbor
  • Fajta: 60% Kékfrankos, 30% Pinot Noir, 10% Cabernet Franc, 6 t./ha
  • Szüret: 2020. szeptember 20., kézi
  • Vinifikáció: nyílt kádon erjesztés, kézi csömöszölés, tartályos érlelés 10 hónapig
  • Alkohol: 13,5 v/v %
  • Sav: 5,3 g/l
  • Pinceár:  2.500 Ft
  • Webshop: Pannonborbolt.hu
 

60% Kékfrankosból, 35% Pinot Noirból és egy kevés Cabernet Francból áll össze ez a vidám vörös házasítás. Nem érleljük fahordóban, tartályban várja erjedés után a palackozást. Így megőrzi az elsődleges megygyes-cseresznyés gyümölcsösségét. Egyre népszerűbbek ezek az ú.n. bisztró borok, mert jó inni őket. Sertésből, vadból készült, fűszeres, esetleg csípős ételekhez passzol. A piccante pizzák legjobb kísérője.

Prím 2019.

  • Jelleg: száraz vörösbor
  • Fajta: 70% Cabernet Franc, 30% Kékfrankos, 6 t./ha
  • Szüret: 2020. szeptember 25., kézi
  • Vinifikáció: nyílt kádon erjesztés, kézi csömöszölés, fahordós érlelés 14 hónapig
  • Alkohol: 14 v/v %
  • Sav: 5,2 g/l
  • Pinceár:  3.200 Ft
  • Webshop: Pannonborbolt.hu
 

70% cabernet franc, 30% kékfrankos a Jenyei-hegyről. Az érett szőlőt kézzel csömöszölve, nyílt kádon borrá erjesztjük és másfél évre új és használt 500 literes fahordóba rejtjük. Utána 1 évig tartályban érleljük. A bor vadcseresznyés, málnás illatú, tartalmas, fűszeres elegáns, de sohasem lomha, „farnehéz”. Marhából, vadhúsból készült ételekhez, burgerekhez érdemes kóstolni.

„Budapestre többnyire hetente egyszer (általában péntekenként) személyesen viszek fel borokat, aki szeretne, hívjon időben (1-2 nappal előtte) és egyeztessünk! Mennyiségi kedvezmény ára kartononként vagy egyedileg kerül meghatározásra.”

Horváth Zoltán: +36209805733