Kell-e a bornak weboldal?

Előre leszögezem – és ezt sok ismerősöm tanúsíthatja – hogy finoman fogalmazva is nehezen kezelem a telekommunikáció legújabb vívmányait. Ha rajtam múlna nem lenne szükség sem ipod-ra, sem tablettre, sem tapitelefonra, sem laptopra. Azonban tény, hogy a kor technikai újdonságai a borfogyasztók is egyre többet használják. Az újabb és újabb pincészetek felfedezésében, azok borainak megismerésében is kikerülhetetlen információs csatorna lett az internet.

Szabó Zoli barátommal néhány nappal ezelőtt újra megállapítottuk, hogy életünk legnagyobb szerencséje az hogy a borfogyasztók táborából érkeztünk a szakmába. A saját érzékszerveimre illetve a megérzéseimre bíztam az információ és a bor beszerzést. Nem volt lehetőségem a 90-es évek elején leírásokat, blogokat, kóstolási jegyzeteket keresgélni és olvasni a neten.

A világ változik, én is borivóból borosgazda lettem és megtapasztaltam, hogy a mobiltelefon nem csak azért jó mert van rajta egy jó kis led lámpa amivel a hordó vagy tartály fenekére lehet nézni. Rájöttem arra is, hogy Budapesten és Pécsen kívül más helyiségekben is laknak borszeretők és gyakran megkérdezik hol kaphatnak információt borainkról illetve hol szerezhetők be azok.

Volt egy internetes oldalunk ami most megújult. Olyan lehetőséget is kínál, hogy beszámoljunk a pincészetünk körül történtekről. Egy web bolt is van rajta és így az ország bármely pontján hozzá lehet jutni borainkhoz.

A következő néhány bejegyzésben sokak érdeklődésére minden forgalomban lévő borunkról szeretnék néhány mondatban írni. Leírni azok jellemzőit, a bort adó szőlőfajtákat, a bor készítési módját.